·  TEL. 93 721 31 44 · EMAIL iessantquirze@xtec.cat
 · 

Notícies

Taller d'Arqueologia i Prehistòria de 1r d'ESO

08-02-2018

Com cada curs, els alumnes de 1r van participar al taller d’Arqueologia  i Prehistòria impartit pel director del Camp d’Aprenentatge de la Noguera, Dr. Toni Bardavio,  que va ser professor al nostre Institut, i pels professors d’aquest Camp d’Aprenentatge, Sònia Mañé i Aleix Escursell.

Els alumnes  van conèixer la Prehistòria a partir de simulacions i reproduccions de materials: eines, objectes,  cereals, instruments musicals, venus, instruments per a la caça, ornaments, ceràmica,...  i  de recreacions  d’activitats: l’obtenció del foc,  la producció d’eines de sílex, el funcionament dels instruments musicals, la molta del blat,... Així van entendre com vivien els caçadors, recol·lectors i pescadors del Paleolític i els agricultors i ramaders del Neolític.

A continuació, van descobrir per què Sant Quirze ha estat ocupat pels humans des del Neolític i un exemple és el Jaciment de la Bòbila Madurell, un del més importants d’Europa. S’han trobat  80 fosses d’enterrament, 67 fosses d’emmagatzematge (sitges) i dues cabanes.

Finalment, els alumnes van elaborar un penjoll amb la tècnica del poliment de la prehistòria.

Aquest taller tan interessant, dinàmic i didàctic, és una bona motivació per començar l’estudi de la història.

 

Clickar per veure àlbum de fotografies

 


Xarxes socials: