·  TEL. 93 721 31 44 · EMAIL iessantquirze@xtec.cat
 · 

Notícies

L'Institut Sant Quirze del Vallès participarà en un projecte internacional a la recerca de nous antibiòtics

23-02-2018

Un grup d'alumnes de 1r de Batxillerat participarà en un projecte internacional a la recerca de nous antibiòtics. Es realitzaran 5 sessions de dues hores al nostre institut amb professorat i alumnat de Biociències de la UAB. 

SWI és un projece internacional participatiu dirigit a la comunicat educativa per a l'exploració de la diversitat microbiana en els sòls per descobrir microorganismes productors de nous antibiòtics.

La idea va sorgir a la Universitat de Yale (EUA) el 2012 (http://www.smallworldinitiative.org), com una estratègia per a fomentar la vocació per a la investigació científica en els joves, tot i fent un servei a la comunitat. El projecte, al qual estan adherits ja més de 12 països, consisteix en involucrar estudiant de diferents nivells educatius en un projecte de recerca global que aborda un greu problema de salut a nivell mundial: la necessitat de trobar nous antibiòtics eficaços contra les malalties infeccioses, alhora que contribueix a millorar la informació i consciència ciutadana sobre la greu problemàtica de la resistència a antibiòtics per part dels bacteris patògens. S'estima que si no es posa remei a l'actual situació, hi hauran 300 milions de morts prematures fins l'any 2050 com a conseqüència d'infeccions bacterianes contra les que ja no tenim o tindrem antibiòtics eficaços.

El projecte SWI pretén transmetre a la societat les bases científiques del problema i prendre una actitud activa involucrant als estudiants i a la societat en línies d'investigació orientades a solucionar-ho. L'experiència a la UAB es basa també en el concepte "Aprenentatge servei" i a més a més el projecte pretén també estimular i animar els estudiants a cursar carreres científiques.


Xarxes socials: