·  TEL. 93 721 31 44 · EMAIL iessantquirze@xtec.cat
 · 

Fotos: Visita a les exposicions Warhol. L'art mecànic i Sumer i el paradigma modern

Els alumnes d'Història de l'Art, de 2n de Batxillerat, van contemplar l'emblemàtica escultura Dona i Ocell de Joan Miró, recentment restaurada, al parc Joan Miró.  Van quedar sorpresos per les dimensions gegantines  (22 m),  la seva forma i la representació de la dona com origen de la vida.

A CaixaForum, van visitar l'exposició  d'un dels artistes més representatius del  Pop Art, Andy Warhol,  i van veure les obres més icòniques de l'artista, des de la famosa Sopa Campbell’s  fins els  Retrats de Marilyn Monroe, Liz Taylor i Mao.  Warhol va transformar  els objectes quotidians  de la seva joventut   en obres d' art  fent servir tècniques mecàniques com la serigrafia, que dóna a les seves obres un aspecte impersonal i un acabat industrial.

Vam acabar el nostre recorregut amb l'exposició Sumer i el paradigma modern a la Fundació Joan Miró. Van descobrir  la influència i la fascinació que aquesta civilització tan antiga de la Baixa Mesopotàmia  va tenir en alguns dels artistes més destacats del segle XX: Willem de Kooning, Alberto Giacometti, Joan Miró, Henry Moore, Barbara Hepworth o Le Corbusier.  Aquests artistes van  quedar fascinats per les estàtues  orants,  la forma de l'escriptura cuneïforme,  els segells cilíndrics i les  imatges literàries de la torre de Babel o el Poema de Gilgamesh.